Opleidingen

Er zijn verschillende opleidingen waarin u leert met transitiedenken te werken, of waar u specifieke aspecten van transitiewerk kunt leren. 

In Nederland:

De Transition Academy van de Erasmus Universiteit Rotterdam biedt professionele training, (post-) academisch onderwijs en innovatieve leertrajecten over transities naar duurzaamheid. Kenmerkend voor alle programma's is dat ze zijn gegrond in de theorie en praktijk van transities. Zie voor het acutele aanbod: http://transitionacademy.nl/nl/education/aanbod/  

Transitiefocus heeft een leergang Transitie|positie. Een masterclass, bedoeld voor mensen uit bedrijven, overheid, netwerk, kennisinstituut, issuegroepen, of koepels, die te maken hebben met transities. 

De Technische Universiteit Eindhoven, sectie Innovation and Sustainability, heeft een Master opleiding rond systeem innovatie en transities. Strategisch Niche Management is een verplicht vak in twee specialisaties (Engineering Health en Innovation & Sustainability). Transitie Management wordt behandeld in een cursus over governance. Een andere verplichte cursus behandelt Modern Societies in Transitions; een historisch perspectief. 

Twee relevante Master cursussen van de Universiteit Utrecht zijn: 

Aan de Wageningen Universiteit worden op aanvraag en bij voldoende deelname, cursussen werken met netwerken gegeven. U kunt ook aan de Wageningen Academy een cursus stakeholdermanagement volgen. 

Internationaal

The Partnership Brokers bieden een intensieve 4 daagse cursus die is gericht op projectmanagement bij parterschap-samenwerking, en op competentie-ontwikkeling voor bemiddeling: see http://partnershipbrokers.org/w/training/level-1/ .

Het Europese Climate KIC programma kent verschillende cursussen waarin inzichten over transitiekennis worden overgedragen. De belangrijkste zijn het Pioneers into Practice programma, de PhD Summer School en de Innovator Catalyst cursus.